jJedz zdrowo i nie tyj

Dobra
dieta znaczy jedzenie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w we
właściwych proporcjach. 40 procent diety
muszą stanowić warzywa. W
skutecznej diecie muszą
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroka gama warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów i szpinaku. Najlepiej
ugotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier należy jadać od
czasu do czasu, czyli bardzonieczęsto,
bo nie jest to element niezbędny w diecie.Konsumowanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne konsumowanie prowadzi do efektywnego
gubienia kalorii. Porcje jedzenia muszą być niewielkie –
jedząc niewiele możemy być syci,
naukowcy to udowodnili. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością jest wystarczające. Oleje
roślinne i oliwa są wyjątkowo
zdrowe. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadakorzystny tłuszcz, więc
trzeba je niezbędnie włączyć do
zrównoważonej diety. Należy
konsumować produkty jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z pokarmów zamkniętych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być pierwszorzędnej
klasy, bo tylko wysoka jakośćgwarantuje smaczne i zdrowe jedzenie.

tekst dostepny na stronie : cialis w zelu

tania kamagra

Dodaj do zakładek permalink.

Komentarze są wyłączone.