Skąd się biorą kłopoty z erekcją?



Ważnym
czynnikiem wpływającym na potencję jest
właściwe odżywianie.
Dobra może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, lecz
również płodność. Zwróćmy chociażby
uwagę na to, co tracimy w czasie
wytrysku. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wtedy do całkiem
istotnych niedoborów selenu.
Łatwo go unormować spożywając
tuńczyka, wybrane orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny tak samo
ważny składnik naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
przemianę testosteronu, ten z kolei
jest odpowiedzialny za popęd
seksualny. W czasie
picia napojów procentowych czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
a szybko można go zwiększyć
poprzez warzywa strączkowe, wybrane
ryby, białe mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niesamowicie
ważnym składnikiem jest także
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
wytwarzanie spermy i zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten bierze udział
także w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne poddają się
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, nerkowce, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która wpływa na
poprawne wytwarzanie
hormonów. Jeśli chcemy
poprawić jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra cena

tania kamagra



Dodaj do zakładek permalink.

Komentarze są wyłączone.